

Proiectul "Creșterea adaptabilității profesionale a angajaților la evoluția tehnologică" este cofinanțat din Fondul Social European+ prin Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027 (PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36 - cod proiect 301765).

OSPATAR (CHELNER) - cod COR 513102
CURS DE CALIFICARE AUTORIZAT, NIVEL 3
CERTIFICATUL DE CALIFICARE este eliberat de Ministerul Muncii și Solidarităţii Sociale și Ministerul Educației și Cercetării, fiind recunoscut atât în țară cât şi în Uniunea Europeană prin apostilare.
Durata cursului - 720 ore (240 ore pregătire teoretică, 480 ore pregătire practică).
Acces la ocupație/ocupații cuprinsă/ cuprinse în COR:
• 513102- ospatar
• 513103- somelier
Descrierea ocupației:
Ospătarul asigură servirea profesională a clienților în unitățile de alimentație publică, oferind o experiență plăcută și de calitate prin respectarea normelor de igienă, securitate, comunicare și servire, contribuind la promovarea produselor și serviciilor restaurantului.
Competenţe dobândite:
• Aplicarea noțiunilor de bază civice și social-organizaționale în domeniul turismului
• Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și în domeniul situațiilor de urgență în domeniul turismului
• Aplicarea normelor igienico-sanitare aplicabile activității din restaurante
• Aplicarea normelor de protecție a mediului în domeniul turismului
• Aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turistic
• Aplicarea noțiunilor privind realizarea tuturor tipurilor de mise-en-place
• Recomandarea și promovarea produselor și serviciilor specifice restaurantului
• Servirea preparatelor culinare
• Servirea băuturilor
• Debarasarea tuturor obiectelor de inventar specifice restaurantului
• Aplicarea noțiunilor de evidența operativă
Condiţii de acces:
• minim învățământ general obligatoriu;
• să fie apt pentru practicarea ocupației de ospătar
Acte necesare pentru înscriere:
• carte de identitate - copie
• certificat de naştere - copie
• certificat de căsătorie (dacă este cazul) - copie
• diplomă de studii – copie
• certificat/adeverință medical cu specificaţia ” apt pentru practicarea ocupației de ospătar”.
CERTIFICATUL DE CALIFICARE este eliberat de Ministerul Muncii și Solidarităţii Sociale și Ministerul Educației și Cercetării, fiind recunoscut atât în țară cât şi în Uniunea Europeană prin apostilare.
Durata cursului - 720 ore (240 ore pregătire teoretică, 480 ore pregătire practică).
Acces la ocupație/ocupații cuprinsă/ cuprinse în COR:
• 513102- ospatar
• 513103- somelier
Descrierea ocupației:
Ospătarul asigură servirea profesională a clienților în unitățile de alimentație publică, oferind o experiență plăcută și de calitate prin respectarea normelor de igienă, securitate, comunicare și servire, contribuind la promovarea produselor și serviciilor restaurantului.
Competenţe dobândite:
• Aplicarea noțiunilor de bază civice și social-organizaționale în domeniul turismului
• Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și în domeniul situațiilor de urgență în domeniul turismului
• Aplicarea normelor igienico-sanitare aplicabile activității din restaurante
• Aplicarea normelor de protecție a mediului în domeniul turismului
• Aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turistic
• Aplicarea noțiunilor privind realizarea tuturor tipurilor de mise-en-place
• Recomandarea și promovarea produselor și serviciilor specifice restaurantului
• Servirea preparatelor culinare
• Servirea băuturilor
• Debarasarea tuturor obiectelor de inventar specifice restaurantului
• Aplicarea noțiunilor de evidența operativă
Condiţii de acces:
• minim învățământ general obligatoriu;
• să fie apt pentru practicarea ocupației de ospătar
Acte necesare pentru înscriere:
• carte de identitate - copie
• certificat de naştere - copie
• certificat de căsătorie (dacă este cazul) - copie
• diplomă de studii – copie
• certificat/adeverință medical cu specificaţia ” apt pentru practicarea ocupației de ospătar”.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați mfe.gov.ro.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați mfe.gov.ro.
© 2025 Asociația Eured. Toate drepturile rezervate.